De kaart

"Er is zeer veel mogelijk op het gebied van rouwkaarten. Dit maakt mijn werk zo veelzijdig, afwisselend en juist heel persoonlijk! En omdat wij de kaarten zelf printen kunnen wij samen met de familie heel gedetailleerd datgene maken wat zij zelf mooi vinden. (U bent hiernaast ook altijd vrij om zelf de kaarten elders te laten maken, maar dan kijken we wel graag met onze ervaring mee naar de teksten en dergelijke om hierbij te kunnen ondersteunen.)

Voor een kaart kan er gekozen worden voor een eigen afbeelding, foto, handschrift of symbool. Het gebruik van een eigen afbeelding creëert herkenbaarheid en kan kenmerkend zijn voor de degene die is overleden. Een afbeelding kan als achtergrond, als detail of voorop een rouwkaart verwerkt worden.

Ook op het gebied van teksten is het mogelijk om in de tekst, woordkeuze, kleur en schrijfwijze het eigen karakter terug te laten komen.

De stijl van de kaart laat ik later ook terugkomen in het condoleanceregister, een liturgie en ander printwerk dat we speciaal maken voor iedere familie. Zo krijgt een uitvaart een heel eigen uitstraling die echt persoonlijk voor de familie is ontworpen.

Ik zal altijd een proef maken op basis van de wensen van de familie; met het lettertype dat ze willen, hun eigen teksten en de andere wensen die ze hebben besproken met de uitvaartbegeleidster. Maar daarnaast willen we ook laten zien wat er nog meer mogelijk is, dus met dezelfde ingrediënten maken we nog twee verschillende voorbeelden. Vaak combineren families dan de verschillende proeven met elkaar waardoor ze op een heel eigen, uniek en mooi ontwerp uitkomen. Dit is een mooi proces om mee te maken, vooral omdat de reactie van families altijd zo vol waardering zijn."

Cora

maker van printwerk

Wat wij maken Wat wij maken
Uitvaartbegeleiding De Stilte   -   0183 – 35 40 39   -   info@de-stilte.com