Kist of wade

"Bij begraven en cremeren kan u kiezen voor een kist of wellicht heeft u de voorkeur voor een draagbaar met wade.

Bij een kist kan er op vele manier een persoonlijke keuze gemaakt worden. Ik sprak eens een timmerman en hij wilde niet in een kist van gelaagd hout begraven worden. Dit omdat hij altijd het massieve hout in zijn werk zo mooi heeft gevonden. Voor hem was een massief houten kist een manier om te laten zien wat hij belangrijk vond.

Ik heb mijzelf aangeleerd om ook kisten te maken en tegenwoordig maak ik twee modellen voor De Stilte; de ‘Gerrit’ en de ‘Wilhelmina’, beide vernoemd naar mijn opa en oma waar ik als kleine jongen heel graag kwam.

Ook heb ik contact met jongens die een kist kunnen bedrukken met een foto, tekst of zoiets. Bijvoorbeeld dezelfde afbeelding die op iemands rouwbrief is gebruikt. Hierbij is het voor iedereen direct duidelijk dat dit een bewuste keuze is.

Wat ik goed vind bij De Stilte is dat ze niet een vaste collectie aan kisten inkopen om extra geld te verdienen door kortingen of provisie. Iedere uitvaartbegeleidster kijkt en luistert altijd goed naar wat een familie wil en zoekt daarbij een kist die echt passend is."

Erwin

kistenmaker en rechterhand 

 

Wat Erwin maakt Wat Erwin maaktWat Erwin maakt
Uitvaartbegeleiding De Stilte   -   0183 – 35 40 39   -   info@de-stilte.com