José Aartsen José Aartsen


Het mooiste aan mijn werk vind ik de keukentafelgesprekken. Je komt bij de familie binnen op een moment dat alle emoties heel puur zijn en getoond worden. Dit maakt de mensen open en eerlijk. Ik mag erbij zijn als ze zich echt laten zien. En ik kan een luisterend oor bieden, van alles voor ze regelen om het gezin zo te ontlasten en soms ook bemiddelen om dingen voor elkaar te krijgen.Soms word je een beetje onderdeel van de familie, je leert ze kennen en begrijpen. Want, helaas, heb ik zelf ook ervaren wat het is als dierbaren van je overlijden. Daardoor weet ik hoe waardevol het is om gehoord en begrepen te worden. 

In de loop van de dagen dat ik bij de familie ben zie je de emoties veranderen. De opstandigheid over het overlijden verandert in verdriet en weer wat later komt er naast het verdriet ook tevredenheid over het mooie afscheid dat we met elkaar hebben vormgegeven. En dat alleen maar door met elkaar aan tafel te zitten en te praten.

Wij als mens Tina Hakkesteegt Erwin de Jong Cora van der Waal Ina Schut Lijda van Zessen José Aartsen Sophie de Waal Deborah Niesthoven Pieta van der Leeden Corrie den Hartog Caroline van Dam Mariska de Groot Arja van Bruchem
Uitvaartbegeleiding De Stilte   -   0183 – 35 40 39   -   info@de-stilte.com