Een kind verliezen

Kinderkistje Het Boswitje van Radboud Spruit

En dan...
gaat je kind dood
ondraaglijke hartepijn
dit leed onmeetbaar groot
zal altijd bij je zijn

(Rina Doeland)
Als je kind overlijdt, dan gebeurt er iets tegennatuurlijks. Een moeder zei eens heel treffend; “Hij komt uit mij!” Voor jullie als ouders, de grootouders van jullie kind en alle naasten om jullie heen wordt de hele wereld ondersteboven gezet.

Het verdriet dat je als ouders voelt om het verlies van je kind omvat vele soorten van verdriet. Het verdriet om wat verloren is, niet alleen verdriet om gemaakte herinneringen, maar ook verdriet om die herinneringen die nooit gemaakt zullen worden. Als moeder groeit je verdriet door het verdriet dat je bij je man, de vader, ziet en dit is wederzijds. En dit verdriet zie je ook bij broertjes of zusjes binnen het gezin.

Grootouders beleven meerdere soorten van verdriet. Het verdriet van het verliezen van een kleinkind, maar ook het verdriet dat hun kind heeft door het verlies van een kleinkind.

De begeleiding van een gezin en familie rondom een overleden kind is voor ons iets bijzonders. En het verdriet dat wij die dagen zien is iets wat wij niemand gunnen. Omdat ieder kind zo uniek is in zijn of haar leven, is onze begeleiding tijdens die dagen uniek.

Als je zoontje twee is geworden, dan ziet zijn uitvaart er heel anders uit dan het afscheid voor je acht-jarige dochtertje. En daarbij hoort ook een andere invulling van het afscheid en zoeken wij op dat moment specifiek naar wat wij jullie als ouders en naasten willen laten zien; andere kistjes, rouwbrieven, enzovoort.

Download hier de inspiratiemap voor kinderen
Voor kinderen hebben wij een speciale inspiratiemap gemaakt met daarin verschillende onderwerpen voor de uitvaart van je kind, hieronder kan je deze downloaden.
Voor je kind... Voor je kind...Voor je kind...Voor je kind...
Uitvaartbegeleiding De Stilte   -   0183 – 35 40 39   -   info@de-stilte.com