Sophie de Waal Sophie de Waal Net dertig, samenwonend, uitvaartbegeleidster.
Na bijna 10 jaar in de autobranche gewerkt te hebben wilde ik graag meer voor mensen kunnen betekenen in mijn werk. Al vrij snel kwam ik bij opleidingen tot uitvaartbegeleidster uit, hier waren zoveel facetten die mij aanspraken dat ik het gevoel kreeg dat ik dit ‘moest’ gaan doen. Het intensieve contact wat je in een heel korte tijdspanne opbouwt, de steun die je nabestaanden kunt bieden, dat geen familie en geen uitvaart hetzelfde zijn. Dat je vaak out-of-the-box moet denken en niet heel de dag op kantoor zit, het sprak me allemaal aan.
Maar ja, dan heb je nog niet gelijk een baan in die zo gewenste richting natuurlijk. Er waren twee collega’s die afzonderlijk van elkaar me aanraden om eens contact op te nemen met De Stilte. “Allemaal dames, fijne sfeer daar, zij werken op zo’n mooie manier. Daar pas jij tussen.”
Dus gebeld met Tina, koffie gedronken en inderdaad, het voelde goed. De definitieve keuze was toen snel gemaakt, naar de opleiding en aan de slag!
Dit werk zorgt ervoor dat mijn nieuwsgierigheid naar mensen geprikkeld wordt, ik voel me dankbaar als families zich voor me open stellen en voor die paar dagen dat we samen op trekken me verwelkomen in hun huis en in hun midden. Het zorgt ervoor dat ik anders over dingen na ga denken, of überhaupt over dingen nadenk waar ik voorheen nooit mee geconfronteerd werd. En het zorgt ervoor dat ik me realiseer dat ik ontzettend dankbaar ben voor de goede band met mijn eigen naasten, mijn lieve vriend, familie en vrienden.

Wij als mens Tina Hakkesteegt Rebecca van de Vis Ina Schut Cora van der Waal Sophie de Waal Deborah Niesthoven Corrie den Hartog Ella Hakkesteegt Léonie Groen Yvonne Kramers Hanneke Ebbeng Werken bij? Arja van Bruchem
Uitvaartbegeleiding De Stilte   -   0183 – 35 40 39   -   info@de-stilte.com