Rebecca van de Vis Rebecca van de Vis

Ruim veertiger, samenwonend in Vianen, een zoon en een dochter. Sinds 2020 ben ik uitvaartbegeleidster bij De Stilte.
Met veel plezier kijk ik terug naar mijn werkverleden als accountmanager. Het bouwen aan interne en externe relaties sprak mij het meeste aan. Maar toch had ik het gevoel dat er iets ontbrak en bleef de vraag ‘Wat wil je later worden als je groot bent?’ in mijn hoofd hangen.

Het moment dat de vacature voor uitvaartbegeleidster bij De Stilte voorbij kwam, wist ik het. Uitvaartbegeleidster, dat wil ik later worden als ik groot ben!
Alle puzzelstukjes vielen ineen. Mijn moeder is op 68-jarige leeftijd onverwachts overleden en de eerste uitvaartbegeleidster die ons begeleidde was zakelijk en zonder empathisch vermogen. Na een belletje, werden wij begeleidt door een andere uitvaartbegeleidster en kwamen wij gelukkig alsnog in een warm bad. Mijn zus en ik zeiden tegen elkaar dat dit toch echt een prachtig beroep is. Hierop terugkijkend is het zaadje toen zeker geplant.

Wat mij het meeste aanspreekt is het intensieve contact met de families en dat je voor hen echt het verschil kan maken. Want een uitvaart van een dierbare, die vergeet je niet.

Voor mij als uitvaartbegeleidster maakt De Stilte het mogelijk om voor de families met mijn hart te werken, goed te luisteren en in te kunnen inspringen op de wensen die misschien tussen de regels door aan je verteld worden. Er is in de uitvaartbranche zo ontzettend veel mogelijk en als uitvaartbegeleidster bij De Stilte kijk je naar wat bij de familie past, denk je met de familie mee en neem je alle tijd om samen met de familie het afscheid heel persoonlijk te maken.

Wij als mens Tina Hakkesteegt Inge Westerhout Rebecca van de Vis Ina Schut Cora van der Waal Sophie de Waal Deborah Niesthoven Corrie den Hartog Ella Hakkesteegt Léonie Groen Werken bij? Arja van Bruchem
Uitvaartbegeleiding De Stilte   -   0183 – 35 40 39   -   info@de-stilte.com