Wat als?

"Het moment dat iemand overlijdt voelt voor iedereen anders. Het kan een grote schok zijn, maar ook een opluchting dat het lijden is gestopt. Wat moet u doen bij een overlijden?

Als eerste dient de behandelend arts gewaarschuwd te worden. In het ziekenhuis wordt dit geregeld door het verplegend personeel. Als iemand thuis overlijdt, dan zal de huisarts of de huisartsenpost gebeld moeten worden. De arts stelt een verklaring op waarin het overlijden wordt vastgesteld met daarbij de vermelding van de doodsoorzaak.

Hierna is het gebruikelijk dat er contact opgenomen wordt met de uitvaartbegeleidster van uw keuze. Dit is overigens niet verplicht! Als nabestaande bepaalt u zelf of er een uitvaartnemer wordt ingeschakeld en u bepaalt ook zelf wat hij of zij voor u en uw familie doet.

Het prettige van uitvaartbegeleiding is dat alle vragen die er zijn door hem of haar beantwoord kunnen worden. En ook datgene wat u als familie niet zelf wilt doen, kan dan worden gedaan door de uitvaartbegeleidster.


U kunt altijd contact met ons opnemen met uw vragen."


Wie krijgt u aan de lijn? Wie krijgt u aan de lijn?
Uitvaartbegeleiding De Stilte   -   0183 – 35 40 39   -   info@de-stilte.com